Over Barbara

Onder haar label Claro Research heeft Barbara 1.000-en respondenten gesproken – consumer en btb doelgroepen – en 100-en adviesrapporten geschreven voor grote A-merk organisaties. Zij kent de klant als geen ander.

Met haar 25 jaar research ervaring in food, retail, finance, mobile, zorg, gift boxes, NGO’s en overheid, helpt Barbara Stephanus ook anderen om hun doelgroep beter te leren begrijpen. Om te leren denken vanuit de klant en niet voor de klant. Om interviewskills te verdiepen. In GOOD QUESTION komt haar liefde voor het onderzoeksvak en trainingen samen.

“Mijn WHY is het leren begrijpen van klantwensen en -behoeften. Luisteren, vragen, nog eens vragen, en vervolgens puzzelen met alle reacties en inzichten om tot een helder strategisch en tactisch advies te komen. Advies waar marketeers en beleidsmakers inspiratie en handvatten van krijgen. Energie om beslissingen te nemen waar hun klanten blij van worden.”

Testimonial

‘De afgelopen jaren hebben we Claro Research meerdere malen ingezet om voor ons kwalitatieve onderzoeken uit te voeren. We bevinden ons in een markt met specifieke kenmerken. We geven graag de voorkeur aan een bureau dat onze markt en producten kent; vanaf het eerste onderzoek zijn we samen opgetrokken en is Claro Research een volwaardig sparringpartner. Dat scheelt niet alleen in de aanloop van een onderzoek maar ook kan er door hen worden meegedacht. Vooraf bespreken we de briefing uitgebreid en bepalen we gezamenlijk de opzet. Fijn om in dat stadium te kunnen brainstormen. Vaak evolueert de initiële briefing hierdoor en wordt de doelstelling en de onderzoeksdoelen scherper. Ik vind het altijd bewonderingswaardig te lezen in de rapportage hoe de inzichten zijn verwoord; uren aan gesprekken worden compact samengevat en gestructureerd geformuleerd. We zijn elke keer weer zeer tevreden met de resultaten!’

Perry Schouten, Commercial Business Analyst – Wonderbox